Mark Spoerer,Jan Bert Kanon,Ronald Schrijber,Nannie's C&A: Een familiebedrijf in Duitsland, Nederland en PDF

By Mark Spoerer,Jan Bert Kanon,Ronald Schrijber,Nannie Nieland-Weits

ISBN-10: 340669828X

ISBN-13: 9783406698286

De geschiedenis van C&A staat version voor de economisering en rationalisering van de fabricage en verkoop van kleding sinds het einde van de negentiende eeuw. Mark Spoerer beschrijft de gevarieerde geschiedenis van het familiebedrijf vanaf het allereerste commence in Duitsland tot de jaren van het Wirtschaftswunder. Tegelijk onderzoekt hij hoe de traditie van de familie Brenninkmeijer om uitsluitend opvolgers uit eigen rijen te rekruteren, uitpakte voor de strategie van de onderneming.
Afkomstig uit de Westfaalse ambulante handel begonnen de gebroeders Clemens en August Brenninkmeijer in 1841 een bedrijf in Nederland, dat zijn activiteiten in 1911 naar Duitsland en in 1922 naar Groot-Brittannië uitbreidde. Ondanks de moeilijkheden die de Brenninkmeijers als buitenlanders, kapitalisten en rooms-katholieken in het Derde Rijk ondervonden, benutten ze de zakelijke kansen die het regime ondernemingen bood, onder meer bij de ‹arisering› van vastgoed. Na 1945 maakte het bedrijf een stormachtige groei door in de beginnende consumptiemaatschappij en ontwikkelde het zich tot een van de grootste Europese modeketens.

Show description

Read or Download C&A: Een familiebedrijf in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië 1911-1961 (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Hitlers beul (Dutch Edition) by Robert Gerwarth,Gerrit Jan Zwier PDF

Het Blonde Beest, de Beul, de Slager van Praag: Reinhard Heydrich was once een vande gevaarlijkste mannen van het Derde Rijk. Hoofd van de Gestapo, tweedeman onder Himmler in de SS, meedogenloos Reichsprotektor in Bohemen enMoravië, en voorzitter van de beruchte Wannseeconferentie, waar werd beslotentot de systematische uitroeiing van alle joden in Europa.

Download PDF by Annette Pas: 's Nachts doe ik alsof (Dutch Edition)

Liesbeth heeft alles waar ze ooit van gedroomd heeft: een prachtig huis, een vaste baan, en bovenal Paulus, haar knappe en succesvolle verloofde. Alleen in mattress willen de dingen nog niet zo goed lukken. Sterker nog: in mattress zijn de dingen ronduit bedroevend. Om haar aanstaande huwelijk te redden, besluit de courageous Liesbeth haar remmingen voor één nacht opzij te zetten en af te dalen in de louche onderwereld van de losbandige Philomena, een vroegere studievriendin.

Download e-book for iPad: Leven of dood (Dutch Edition) by Michael Robotham

Audie Palmer zit tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapendeoverval waarbij vier mensen omkwamen. Zeven miljoen buck isnooit teruggevonden. Alleen Audie weet waar het geld is. In de gevangenis is hij geslagen, neergestoken en bedreigd doorbewakers en medegevangenen die allemaal op het geld uit zijn.

Download e-book for kindle: De afrekening (Dutch Edition) by Kerstin Ekman,Janny Middelbeek-Oortgiesen

De beroemde Zweedse schrijfster Lillemor Troj wordt uitgenodigd op de uitgeverij om haar nieuwste manuscript te bespreken. Voor Lillemor is de inhoud ervan echter totaal onbekend. Zonder een woord te zeggen sluipt Lillemor met de roman het pand uit. Tijdens het lezen wordt haar snel duidelijk dat een ghostwriter een boek over haar leven heeft geschreven waarin ze zeer vertrouwelijke informatie onthult.

Extra resources for C&A: Een familiebedrijf in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië 1911-1961 (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

C&A: Een familiebedrijf in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië 1911-1961 (Dutch Edition) by Mark Spoerer,Jan Bert Kanon,Ronald Schrijber,Nannie Nieland-Weits


by John
4.2

Rated 4.74 of 5 – based on 10 votes